Sposób przygotowania

Drożdże rozkruszyć do szklanki i zalać zagotowaną wodą (ale nie wrzątkiem). Dodać cukier. Wymieszać. Mąki wsypać do miski, dodać słonecznik, siemię, kminek, płatki. Wymieszać. Dodać sól. Wlać drożdże i dodać 1,2 szklanki ciepłej wody. Wyrobić ciasto i odstawić do ciepłego miejsca na pół godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie wyciągnąć ciasto na stolnicę i wyrobić jeszcze raz ciasto. Włożyć ciasto do formy i piec w 200 stopniach ok 45 minut. Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do ok. 170 stopni. Piec aż się zarumieni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajny chlebek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    prawdziwy chlebek bez ulepszaczy :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    Wygląda smakowicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    domowy najlepszy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !