Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka jogurtowa z brzoskwiniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 duże
jogurt naturalny 350 g
cukier 200 g
mąka tortowa 300 g
budyń waniliowy 100 g
woda 5 łyżek
płatki owsiane 4-5 łyżek
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
brzoskwinie w puszce 4 połówki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka jogurtowa z brzoskwiniami

W misce zmiksować całe jajka z cukrem, dolać wodę i jogurt - wymieszać.
Suche składniki połączyć i stopniowo dosypywać do jajek z jogurtem- cały czas miksować, aż masa będzie puszysta.
Sporą keksówkę natłuścić i posypać mąką lub bułką tartą.
Wylać połowę ciasta, ułożyć połówki osączonych brzoskwiń.
W międzyczasie szybko wymieszać pozostałe ciasto z 2 łyżkami kakao i wylać na wierzch.
Piec w temperaturze 170*C przez ok.60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.03.2013 19:50
Uwaga - trzeba bardzo dobrze osączyć brzoskwinie z zalewy - ja niestety tego nie zrobiłam zbyt dokłądnie i dół babki rozmókł...
eli82 11.08.2012 17:10
dobre
Monika63 10.08.2012 08:33
bardzo lubviuę babki
kamyk 03.05.2012 20:17
ale brzmi świetnie
Habibi 29.04.2012 00:05
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
Habibi 28.04.2012 15:37
Ten przepis już został na FB zgłoszony do usunięcia...
Rafał10 28.04.2012 15:06
uwielbiam babki, z brzoskwinią jeszcze nie robiłam... przepis brzmi świetnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak