Sposób przygotowania

W misce zmiksować całe jajka z cukrem, dolać wodę i jogurt - wymieszać.
Suche składniki połączyć i stopniowo dosypywać do jajek z jogurtem- cały czas miksować, aż masa będzie puszysta.
Sporą keksówkę natłuścić i posypać mąką lub bułką tartą.
Wylać połowę ciasta, ułożyć połówki osączonych brzoskwiń.
W międzyczasie szybko wymieszać pozostałe ciasto z 2 łyżkami kakao i wylać na wierzch.
Piec w temperaturze 170*C przez ok.60 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam babki, z brzoskwinią jeszcze nie robiłam... przepis brzmi świetnie!
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ten przepis już został na FB zgłoszony do usunięcia...
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ale brzmi świetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    bardzo lubviuę babki
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    dobre
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Uwaga - trzeba bardzo dobrze osączyć brzoskwinie z zalewy - ja niestety tego nie zrobiłam zbyt dokłądnie i dół babki rozmókł...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !