Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PANIERKA DO FILETA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
filet z kurczaka podwójny 1 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: PANIERKA DO FILETA

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki oprócz mięsa wrzucic do miski i dobrze wymieszac.
Krok 1 - PANIERKA DO FILETA foto
2
Następnie fileta z kurczaka pokroic w średnie płaskie kwadraty i wrzucic do panierki dobrze wymieszac i wstawic do lodówki na jakieś 30 min.(ale najlepsze są na drugi dzień).
Krok 2 - PANIERKA DO FILETA foto
3
Na patelni rozgrzac oliwę a mięso nakładac łyzką z panierką i smarzymy aż się zrumieni. Mięso jest mięciutkie ( można użyc innego mięsa np. schabowe ).
SMACZNEGO!!!
Krok 3 - PANIERKA DO FILETA foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 06.07.2013 09:52
Super pomysł :)
fijolek91 15.06.2012 17:32
fajna
Dorota_31_ 10.05.2012 18:21
ciekawe połączenie, może byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak