Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pralinki budyniowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
cukier puder 1 szklanka
mleko w proszku 1 szklanka
budyń toffi 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pralinki budyniowe

Kroki postępowania

1
Do masła dodać cukier puder, mleko w proszku i proszek budyniowy.
Krok 1 - Pralinki budyniowe foto
2
Wszystko dokładnie wymieszać na gładką masę.
Krok 2 - Pralinki budyniowe foto
3
Z masy formować w dłoniach małe kulki.
Krok 3 - Pralinki budyniowe foto
4
Układać je na talerzu, schłodzić w lodówce.
Krok 4 - Pralinki budyniowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 23.07.2013 22:29
Pysznie się zapowiada :)
Beatris 09.08.2012 20:29
W budyniowych nie czuć proszku budyniowego. Jak do pralinek dodawałam kisiel, to było trochę czuć.
Habibi 09.08.2012 18:58
A nie wyczuwa się smaku proszku budyniowego w gotowych pralinkach?
Beatris 25.05.2012 10:55
Ani mnie, ani nikomu z mojej rodziny nie zaszkodziła. Od lat jem taką mąkę w małych ilościach na surowo (np. surowe ciasto na babkę, którego koniecznie zawsze muszę spróbować) i zawsze wszystko gra.
rjustysia 25.05.2012 09:44
Czy surowa mąka ziemniaczana nie zaszkodzi?
Ewa104 28.04.2012 19:51
Ciekawy pomysł.Podoba mi się.
Katarzyna87 28.04.2012 17:02
mniam
Justyna28 28.04.2012 13:21
fajne, na pewno zrobię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak