Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 3/4 szklanki
cynamon 1 łyzeczka
jabłko 2 sztuki
jaja 2 sztuki
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 sztuka
cukier puder do posypania
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z cynamonem

Wymienione składniki łączymy ze sobą, ja miksuję. Na koniec dodaję obrane , pokrojone w kosteczkę jabłka i łyżeczkę cynamonu, wszystko mieszam.
Na metalową łyżkę nabieramy ciasto i wylewamy na patelnie formując kszałt racucha.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu,, niedużym ogniu oczywiście z obu stron na złoty kolor.

WYkładamy na talerz- smacznego. Posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.07.2013 07:33
Super racuszki :)
TEtalicha 31.03.2013 22:11
o ta nuta cynamonu- mniam mniam mniam
dianix 28.04.2012 21:36
polecam:)
daria2911 28.04.2012 18:59
super
Rafał10 28.04.2012 15:10
ja chcę do babci! ona robi najlepsze racuszki, ja jeszcze nigdy ich sama nie robiłam... chyba wypróbuję Twój przepis :)
przemek20008 28.04.2012 14:45
swietnie wyglada i pewnie tak samo smakuje
parysek10 28.04.2012 14:16
pyszne
Patrycja35 28.04.2012 13:15
musze sprobowac z cynamonem
Anulka75
Anulka75 28.04.2012 12:55
pysznie wyglądają
treonina 28.04.2012 11:16
są pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak