Sposób przygotowania

Mięso schabowe kroimy w plastry. Do miski wlewamy wodę, dodajemy kilka ząbków pokrojonego czosnku, ziele angielskie, liście laurowe i dodajemy schab, moczymy w tej zalewie całą noc. Następnego dnia rozbijamy mięso schabowe wbijając czosnek w mięso, przyprawy:pieprz, zioła prowansalskie, paprykę ostrą, kucharek i tymianek, mieszamy ze sobą i obtaczamy mięso ziołach. Następnie rozbijamy jaja, bułkę tartą wysypujemy na talerzyk. Na patelni rozgrzewamy olej, mięso obtoczone w ziołach moczymy w jajku a następnie w bułce tartej i kładziemy na patelni. Smażymy na bardzo wolnym ogniu, smażąc z obydwu stron.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !