Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane bryndzą z orzechami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
bryndza 120 g
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt.
orzechy włoskie 100 g
majonez 2 łyż.
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ogórek 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane bryndzą z orzechami

Kroki postępowania

1
Jajka gotuję w lekko osolonej wodzie na twardo ok. 7 minut, studzę, obieram i każde przekrawam wzdłuż na połowę. Następnie wyjmuję żółtka z połówek jajek, przekładam je do miseczki i rozgniatam widelcem. Do roztartych żółtek dodaję bryndzę, drobniutko posiekaną cebulkę i orzechy, mieszam. Na koniec dodaję majonez i dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku solą, gałką muszkatołową i pieprzem, mieszam.
Krok 1 - Jajka faszerowane bryndzą z orzechami foto
2
Białka jajek napełniam przygotowanym nadzieniem.
Krok 2 - Jajka faszerowane bryndzą z orzechami foto
3
Każdą połówkę jajka ozdabiam kawałkiem włoskiego orzecha. Układam na półmisku z wgłębieniami na jajka. Dekoruję plasterkami ogórka.
Krok 3 - Jajka faszerowane bryndzą z orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 02.01.2014 16:36
Pomysłowy farsz
Zoso 22.08.2012 23:54
apetycznie wygląda
Habibi 05.08.2012 00:21
uwielbiam bryndzę :)
fijolek91 28.04.2012 13:37
tez takie robię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak