Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto biszkoptowe z jagodami i malinami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt.
cukier 1,75 szkl.
olej 1/2 szkl.
mąka pszenna 3 szkl.
proszek do pieczenia 2,5 łyżecz.
maliny świeże 1/2 szkl.
jagody 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto biszkoptowe z jagodami i malinami

Kroki postępowania

1
Białka oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec miksowania stopniowo dodaję cukier i dalej miksuję. Dodaję do piany żółtka, po jednym dalej ubijając. Następnie wlewam olej, miksuję. Mąkę z proszkiem przesiewam, dodaję do ciasto i delikatnie mieszam za pomocą łyżki. Ciasto wylewam do formy o wymiarach 25 x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 1 - Ciasto biszkoptowe z jagodami i malinami foto
2
Na wierzch ciasta kładę zamrożone (nie rozmrażam ich wcześniej) maliny i jagody.
Krok 2 - Ciasto biszkoptowe z jagodami i malinami foto
3
Piekę w 170ºC około 45 - 60 minut (aż do suchego patyczka). Po ostudzeniu posypuję ciasto cukrem pudrem.
Krok 3 - Ciasto biszkoptowe z jagodami i malinami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 28.04.2012 13:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak