Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kokosowo-bananowa tajska

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt.
cebula 1 szt.
seler 150 g
banan 1 szt.
ananas 100 g
masło 1 łyż.
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyż.
sok z cytryny 1 łyż.
śmietana 18 proc 100 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kokosowo-bananowa tajska

Kroki postępowania

1
Marchewkę, cebulę i seler obieram i kroję w małą kostkę lub ścieram na dużych oczkach na tarce.
Krok 1 - Zupa kokosowo-bananowa tajska foto
2
Cebulę duszę lekko na maśle. Dodaję do cebulki marchewkę, seler i duszę ok. 5 minut pod przykryciem. Dodaję następnie curry i wodę kokosową, mieszam dokładnie. Gotuję całość pod przykryciem, do momentu aż warzywa będą miękkie. Banana obieram, kroję w kostkę, dodaję do zupy, doprowadzam do zagotowania.
Krok 2 - Zupa kokosowo-bananowa tajska foto
3
Miksuję całość. Dodaję śmietanę, sól, pieprz i sok z cytryny, mieszam. Dodaję pokrojonego w kostkę ananasa, podgrzewam i od razu podaję.
Krok 3 - Zupa kokosowo-bananowa tajska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 25.06.2012 17:07
pycha
[email protected] 25.06.2012 17:07
pycha
Anna146 28.04.2012 17:00
oryginalna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak