Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Dno i boki tortownicy o średnicy 24 cm smaruję masłem i wysypuję mąką. Mąkę, kakao i sól przesiewam do miski. Dodaję do tego cukier, mieszam. W osobnej misce miksuję jajka, dodaję olej, maślankę, barwnik czerwony w proszku (w ilości takiej aby zabarwić masę na czerwono), ekstrakt waniliowy i mieszam łyżką do połączenia. Suche składniki przekładam do składników mokrych, łączę na gładką masę. Sodę mieszam z octem, dodaję do ciasta, szybko mieszam, przekładam do tortownicy. Piekę ciasto około 30 minut w 180*C.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    słodki przysmak
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    prezentują się wybornie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !