Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 g
mąka pszenna 1,5 szkl.
cukier 1/3 szkl.
cukier waniliowy 1 łyżecz.
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżecz.
budyń malinowy 1 szt.
mleko 2 szkl.
cukier 2 łyż.
maliny świeże 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z malinami

Kroki postępowania

1
Mąkę wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Do miski wsypać mąkę, dodać margarynę i jajko. Wszystko dokładnie wymieszać. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć na 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek posmarować margaryną i obsypać mąką. Schłodzone ciasto rozwałkować cienko i wylepić nim foremki. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w 200*C. Przed wyjęciem z foremek babeczki lekko przestudzić.
Krok 1 - Babeczki z malinami foto
2
Budyń wymieszać z połową szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem, dodać rozrobiony budyń i zagotować, aż zgęstnieje. Babeczki nadziewać ostudzonym budyniem.
Krok 2 - Babeczki z malinami foto
3
Każdą babeczkę udekorować malinką i listkiem melisy. Podawać.
Krok 3 - Babeczki z malinami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 30.07.2012 21:37
piękne
suzana 30.07.2012 21:37
piękne
suzana 30.07.2012 21:37
piękne
suzana 30.07.2012 21:37
piękne
zbysio 24.06.2012 07:48
mniam
Mati3 28.04.2012 13:52
uwielbiam maliny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak