Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapaka mors

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka parmeńska 4 plastry
oliwki czarne 1 szt
szpinak
chleb 1 kanapka
masło
CEBULKI MARYNOWANE 2 szt
SZCYPIOREK
pomidor koktajlowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapaka mors

Wykorzystujemy jedna kanapkę z chleba. Smarujemy ją masłem i odcinamy końce ,które posłużą nam takze do zrobienia morsa. Na odcięty kwadrat kanapki nakładamy plasterek szynki. Dwa pozostałe układamy z przodu tak jak na zdjęciu . Pomidorka koktajlowego przecinamy i robimy nos. Z szczypiorku robimy wąsy. Oczy cebulki marynowanej i oliwki czarnej . Nogi z plasterków szynki. Liscie szpinaku układamy pod kanapką

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 16.08.2012 23:41
mniam;)
iwa643 28.04.2012 07:14
polecam dla dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak