Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Składniki na ciasto zagniatamy na gładko i wkładamy na 8 minut do zamrażarki.

Foremki na tartaletki smarujemy tłuszczem.

Wykładamy je schłodzonym ciastem.

Nakłuwamy widelcem w wielu miejscach i pieczemy 10 minut w 180 stopniach.

Roztopioną w kąpieli wodnej czekoladę mieszamy z cukrem pudrem i zmielonymi orzechami.

Dodajemy białka ubite na sztywną pianę i dokładnie mieszamy.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    świetne! lubię orzeszki:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pięknie się prezentuja
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    chętnie bym taką schrupała na podwieczorek:):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Apetycznie wyglądają.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !