Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amarantusowe ciasteczka z rabarbarem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mąka z amarantusa 120 g
mąka pszenna 80 g
masło 100 g
jajko 1 szt
cukier trzcinowy 50 g
Nadzienie:
rabarbar 300 g
cukier trzcinowy 0,5 szklanka
cynamon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Amarantusowe ciasteczka z rabarbarem

Składniki na ciastka zagniatamy i wkładamy na 30 minut do lodówki.

Rozwałkowujemy i wycinamy okrągłe ciasteczka.

W połowie z nich wykrawamy na środku dziurki.

Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Rabarbar obieramy z włosków, kroimy na niewielkie kawałki i wkładamy do garnuszka.

Zasypujemy cukrem i na małym ogniu rozgotowujemy go aż się rozpadnie.

Doprawiamy cynamonem i gotujemy jeszcze około 15 minut aż zgęstnieje.

Upieczone ciasteczka przekładamy konfiturą.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 28.04.2012 14:08
masz wspaniałe zarówno przepisy, jak i zdjęcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak