Sposób przygotowania

Składniki na ciastka zagniatamy i wkładamy na 30 minut do lodówki.

Rozwałkowujemy i wycinamy okrągłe ciasteczka.

W połowie z nich wykrawamy na środku dziurki.

Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Rabarbar obieramy z włosków, kroimy na niewielkie kawałki i wkładamy do garnuszka.

Zasypujemy cukrem i na małym ogniu rozgotowujemy go aż się rozpadnie.

Doprawiamy cynamonem i gotujemy jeszcze około 15 minut aż zgęstnieje.

Upieczone ciasteczka przekładamy konfiturą.

Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    masz wspaniałe zarówno przepisy, jak i zdjęcia.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !