Sposób przygotowania

Rabarbar obieramy z włosków i kroimy na małe kawałki.

Wkładamy do garnuszka, zasypujemy cukrem i zalewamy wodą.

Rozgotowujemy i blendujemy.

Gotujemy jeszcze około 10 minut aby masa bardziej zgęstniała.

Odstawiamy ją do przestudzenia.

Do wystudzonej masy dodajemy sok z cytryny, mieszamy.

Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy ja do masy rabarbarowej.

Delikatnie ale dokładnie mieszamy.

Przelewamy do plastikowego pojemnika, przykrywamy i wkładamy do zamrażarki.

Lody są gotowe po około 4 godzinach.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    muszą być przepyszne :))) na pewno będę próbować bo mam w ogródku rabarbar:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    Rabarbarowych lodów jeszcze nie jadłam, ale napewno smak ciekawy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !