Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łodyżki brokułowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 2 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżka
kostka rosołowa 1/2 sztuka
margaryna do smażenia 1/3 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Łodyżki brokułowe

Odcięte z brokułów łodyżki plus trzon, jeśli jest młody (w razie twardawej łupiny, należy ją cienko obrać) gotujemy tak, aby były miękkawe.
Na patelni rozgrzewamy margarynę, wrzucamy i rozcieramy w tłuszczu kostkę rosołową, wsypujemy i podsmażamy lekko bułkę tartą.
Na patelnię do "zasmażki" przekładamy odcedzone z wody łodyżki brokułowe. Podsmażamy, mieszając, na rumiano.

Przepis przydatny, gdy kwiat brokuła używamy np do sałatki i zostają nam łodygi.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Honorata1 23.07.2012 17:04
praktyczne wykorzystanie brokuła :)
Kuchareczka2 10.07.2012 12:23
pycha
Aneta41 14.05.2012 15:58
mniam
mariel78 06.05.2012 23:05
pyszne
MAR3STA 02.05.2012 19:39
smaczne
Andysz 29.04.2012 10:48
fajne;))
Rafał10 28.04.2012 16:06
uwielbiam łodyżki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak