Sposób przygotowania

Odcięte z brokułów łodyżki plus trzon, jeśli jest młody (w razie twardawej łupiny, należy ją cienko obrać) gotujemy tak, aby były miękkawe.
Na patelni rozgrzewamy margarynę, wrzucamy i rozcieramy w tłuszczu kostkę rosołową, wsypujemy i podsmażamy lekko bułkę tartą.
Na patelnię do "zasmażki" przekładamy odcedzone z wody łodyżki brokułowe. Podsmażamy, mieszając, na rumiano.

Przepis przydatny, gdy kwiat brokuła używamy np do sałatki i zostają nam łodygi.

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam łodyżki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajne;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Honorata1

    praktyczne wykorzystanie brokuła :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !