Sposób przygotowania

Robimy ciasto:Mąkę przesypać do miski,dodać szczyptę soli.Dodać rozrobione w niewielkiej ilości wody drożdże,wodę i olej.Ciasto dokładnie wyrobić .Odstawić na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce.Pieczarki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie.W między czasie przygotować sos.Obrane ząbki czosnku zmiksować z jogurtem,koperkiem i śmietaną. Po ugotowaniu pieczarki odsączyć z wody i drobno pokroić. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkować na posypanej stolnicy na cienki placek.Ponakłuwać ciasto w kilku miejscach.Posmarować sosem pomidorowym i porozkładać pokrojone pieczarki.Posypać startym serem. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach przez około 20 minut.Po wyjęciu posmarować sosem czosnkowo-śmietanowo-koperkowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    apetyczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    świetna,uwielbiam taką pizzę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !