Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza II z sosem czosnkowo-śmietanowo-koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
woda 100 ml
drożdże 10 gram
olej 1 łyżka
sól szczypta
przecier pomidorowy 2 łyżki
pieczarki 3 sztuki
czosnek 2 ząbki
koperek szczypta
jogurt naturalny 3 łyżki
śmietana 1 łyżka
ser żółty 80 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza II z sosem czosnkowo-śmietanowo-koperkowym

Robimy ciasto:Mąkę przesypać do miski,dodać szczyptę soli.Dodać rozrobione w niewielkiej ilości wody drożdże,wodę i olej.Ciasto dokładnie wyrobić .Odstawić na około 1,5 godziny w ciepłe miejsce.Pieczarki obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie.W między czasie przygotować sos.Obrane ząbki czosnku zmiksować z jogurtem,koperkiem i śmietaną. Po ugotowaniu pieczarki odsączyć z wody i drobno pokroić. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkować na posypanej stolnicy na cienki placek.Ponakłuwać ciasto w kilku miejscach.Posmarować sosem pomidorowym i porozkładać pokrojone pieczarki.Posypać startym serem. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach przez około 20 minut.Po wyjęciu posmarować sosem czosnkowo-śmietanowo-koperkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 27.12.2012 13:53
Pyszna
IwonaKa 16.11.2012 14:30
świetna,uwielbiam taką pizzę
Wafelek2601 06.09.2012 00:11
Super
Monika63 08.08.2012 08:34
pycha
Monika63 08.08.2012 08:34
pycha
kriso 29.04.2012 17:52
apetyczna
olkaaa 28.04.2012 16:55
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak