Sposób przygotowania

Ciasto z pozoru trudne, ale w rzeczywistości łatwe.

Zaczynamy:
Do garnuszka wlewamy mleko, cukier puder oraz oczywiście budyń, mieszamy. Następnie gdy już powstało nam nadzienie będzie gotowe musimy je odstawić do wystygnięcia.


Za pomocą miksera miskujemy wystygnięta mase stopniowo dodajac do niej margarynę. Miskujemy do uzyskania jednolitej konsystencji- by nie było grudek.

NA Foli czy czymś innym wykładamy herbatniki. NA wyłożone herbatniki kładziemy powstałą masę , o której byłą przed chwilą mowa. Oczywiście w dalszym etapie przykywamy ją herbatnkami.

Następnie dwie puszki masy krówkowej ja podgrzewam w rondelku z wodą na gazie, by miała postać płynną. Rozsmarowywuje na herbatnikach. Po rozsmarowaniu jej w pełni wykładamy kolejną warstwę herbatników.

Zajmujemy się kolejna masą:
Rozpuszczoną w wodzie tak w 1/4 szklanki żelatynę dodajemy do ubitej smietany, dodajemy także śmietanę fiz. wykładamy na herbatniki i następnie przykrywamy je nimi. Polecam zostawić troszke masy by udekorować ciasto za pomocą tzw masyznki do wzorków na ciasta.

Na góre ciasta posypujemy startą na tarce gorzką czekoladą.

Gotowe:)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !