Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy smalec z dodatkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa swojska 4 sztuki
smalec 3 kostki
cebula biała 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: domowy smalec z dodatkami

Kroki postępowania

1
Kiełbasę obieramy z folii i kroimy wzdłuż na pół.Mielimy w maszynce
Krok 1 - domowy smalec z dodatkami foto
2
Cebulę myjemy,obieramy,kroimy w kosteczkę.
Krok 2 - domowy smalec z dodatkami foto
3
Na patelni roztapiamy trzy kostki smalcu
Krok 3 - domowy smalec z dodatkami foto
4
wrzucamy cebulę.Rumienimy, następnie dodajemy kiełbasę
Krok 4 - domowy smalec z dodatkami foto
5
Gdy wszystko będzie ciepłe przelewamy do słoików
Krok 5 - domowy smalec z dodatkami foto
6
Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny.Smalec z dodatkami gotowy
Krok 6 - domowy smalec z dodatkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 21.01.2013 12:26
jaki domowy jak już gotowy z kostki ???
Mysiunia 16.12.2012 11:55
również nie uważam aby smalec z kupnych kostek był domowy ale jak kto lubi :) Tężejący smalec powinno się mieszać (w słoiku np), bo tak od góry jest sam smalec z kostki, a tylko na dole dodatki
Ewa104 28.04.2012 19:56
Niestety dla mnie to nie jest smalec domowy.
Krzysztof 25.11.2022 17:20
A niby dlaczego nie jest to domowy smalec??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak