Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik pod pierzynką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledź solony 4 płaty
ziemniaki 2
marchew 2
cebula 1
jajko 2
majonez

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik pod pierzynką

Składniki układamy warstwami w następującej kolejności:
-ugotowane ziemniaki, starte na tarce o dużych oczkach
-śledź (nie płukany!) pokrojony w kostkę
-cebula pokrojona w kostkę
-ugotowana marchew, starta na tarce
-jajka ugotowane na twardo, starte na tarce
-na wierzch majonez

Można zrobić drugą warstwę w tej samej kolejności co wyżej. Gotową odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 13.11.2013 14:48
apetyczny ten śledź
adelajda 04.08.2013 19:02
jeszcze nie robiłam takich śledzi, Pycha !!!
IKrakowianka 14.10.2012 09:14
pycha
Seba 13.10.2012 09:26
bardzo smaczne
m1monika 11.09.2012 10:50
pyszny!!!
monika141 27.08.2012 22:03
pycha
ElizaT 10.07.2012 10:33
smacznie !!!
Aneta41 15.06.2012 17:59
smaczne
misia53 10.05.2012 19:01
Zrobiłaś pyszne śledziki i nic nie mówisz..... nieładnie......
anna186 02.05.2012 21:13
fajne
MAR3STA 01.05.2012 18:06
ekstra kolacja
natii3624 29.04.2012 13:38
super!
Paweł10 27.04.2012 18:56
uwielbiam tak podanego śledzia :-)
halina17 27.04.2012 18:30
smaczne śledzie
Marko 27.04.2012 17:34
apetyczny
Emilia22 27.04.2012 17:14
pycha
Katarzyna54 27.04.2012 15:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak