Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy w dużym naczyniu i ostudzamy, a następnie dodajemy pojedynczo jajka za każdym razem dokładnie mieszając. Po wbiciu wszystkich jajek dodajemy proszek do pieczenia, cukier waniliowy , aromat oraz cukier i znów dokładnie miksujemy około 5 minut. Dodajemy szczyptę soli oraz miód i znów mieszamy. Do naczynia z masą przesiewamy mąkę. Tabliczkę czekolady dzielimy na 2 części (3/4 oraz ¼). Większą część czekolady ścieramy na tarce i wrzucamy do ciasta, miksujemy. Pozostałą część czekolady kroimy nożem na małe kawałki. Ciasto wylewamy do papilotek lub silikonowych foremek na muffinki i posypujemy pokrojoną czekoladą. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !