Sposób przygotowania

Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulkę, szklimy ją na złoty kolor. Następnie dodajemy mięso, wlewamy pół szklanki wody, przykrywamy i dusimy kilka minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i dalej dusimy, po ok 3minutach obieramy czosnek i przeciskamy przez praskę. Dusimy do czasu aż wszystko zacznie się gotować. Na koniec dodajemy przyprawy: sól, pieprz, bazylię, oregano, zioła prowansalskie i paprykę ostrą. Na malutkim ogniu dusimy jeszcze ok 12minut, co chwilę mieszając. Gotowy sos spożywamy z makaronem spaghetti lub innym lub ryżem. Na wierzch świetnie smakuje jeśli dodamy starty ser żółty.

Komentarze

  • 5
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam spaghetti! sosik fajny;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    mój ulubiony :)
  • 1
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    mmm do spagetti super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    pysznie wygląda ;0
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    podoba mi się;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !