Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z papryką, fetą i oliwkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron ugotowany 250 g
oliwa 1 łyż.
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
papryka 2 szt.
pomidory 1 puszka
bazylia 1/2 szkl.
feta 200 g
oliwki 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z papryką, fetą i oliwkami

Kroki postępowania

1
Cebulkę obieram, drobno siekam. Na oliwie podsmażam posiekaną cebulkę aż się lekko zeszkli, dodaję posiekany czosnek, chwilę jeszcze smażę.
Krok 1 - Makaron z papryką, fetą i oliwkami foto
2
Dodaję pokrojoną w paseczki paprykę i smażę około 5 minut. Dodaję pomidory z puszki lub obrane pomidory pokrojone w ćwiartki. Gotuję do momentu aż papryka stanie się miękka. Wsypuję wtedy ugotowany makaron.
Krok 2 - Makaron z papryką, fetą i oliwkami foto
3
Dodaję posiekaną bazylię, pokrojony w kostkę ser feta i posiekane w plasterki oliwki. Całość mieszam, aż składniki się połączą.
Krok 3 - Makaron z papryką, fetą i oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 27.04.2012 13:31
smacznie się prezentuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak