Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Spód: Składniki ciasta zagniatam, robię dwie kule i wkładam do lodówki. Blachę smaruję masłem, wysypuję bułką tartą, ścieram na tarce jedna połowę ciemnego ciasta. Podpiekam w piekarniku nagrzanym do 175*C ok. 15 minut. Masa serowa: Czekoladę łamię na kawałki i roztapiam w kąpieli wodnej. Ser miksuję, dodaję stopniowo cukier, wbijam po jednym jajku. Dodaje esencję waniliową, śmietanę i miksuję. Odlewam 1,5 szklanki masy sernikowej a pozostałą cześć wylewam na podpieczony spód. Do rozpuszczonej i ostudzonej czekolady dodaje 1,5 szklanki masy sernikowej i mieszamy dokładnie.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    super:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    najlepszy deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !