Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebowe ślimaczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 6 kromek
suszone pomidory 8 połówek
ser żółty 6 plastrów
sól
pieprz
koperek 1/2 pęczk
oliwki nadziewane papryką 10 szt
ser biały 15 dag
rzodkiewka 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebowe ślimaczki

Kroki postępowania

1
Koperek dokładnie płuczemy, drobno siekamy, dodajemy do białego sera razem z pokrojonymi w talarki oliwkami oraz suszonymi pomidorami posiekanymi w cienkie paseczki.
Krok 1 - Chlebowe ślimaczki foto
2
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Chlebowe ślimaczki foto
3
Z chleba odcinamy cieniutką skórkę i układamy kromki obok siebie w dwóch rzędach na folii spożywczej. Pieczywo lekko rozwałkowujemy i smarujemy białym serem.
Krok 3 - Chlebowe ślimaczki foto
4
Wyrównujemy powierzchnię, układamy plasterki żółtego sera i zwijamy roladkę.
Krok 4 - Chlebowe ślimaczki foto
5
Pieczywo wkładamy na 30-60 minut do lodówki i po tym czasie kroimy na około 1 cm kawałki.
Krok 5 - Chlebowe ślimaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.05.2012 22:05
masz główkę do pomysłów :o)
Beatris 27.04.2012 15:56
Uwielbiam takie ślimaczki.
gosia47-47 27.04.2012 08:15
fajne
Anna146 27.04.2012 07:18
oryginalny pomysł
stokrotka 27.04.2012 07:09
super pomysł
Katarzyna87 26.04.2012 23:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak