Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuska Jagodówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowania
jagody 40 dag
cukier 20 dag
olej

Przepis i sposób przygotowania na: francuska Jagodówka

Jagody płuczemy, wrzucamy do rondelka, wsypujemy cukier i pryczymy, musi się zagotować, jeżeli będą mało słodkie dodajemy jeszcze troszkę cukru. Jeśli już zgęstnieje wyłączamy gaz. Z Ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty, na jednym brzegu, na połowie smarujemy utworzone powidła jagodowe i zlepiamy dokładnie. Następnie ostrym nożykiem wycinamy rowki. Rozgrzewamy piekarnik, blachy smarujemy olejem i wkładamy pierożki do piekarnika. Pieczemy ok 30minut w temperaturze 180stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 19.03.2013 08:06
uwielbiam jagody!
babi17 06.01.2013 13:42
pysznaaa
Botwinka 30.10.2012 09:59
pyszna
Bożena13 31.08.2012 14:33
uwielbiam takie;))
kupiska 20.07.2012 09:40
fajnie wygląda...
[email protected] 11.06.2012 14:42
Fajne
Rafał10 10.06.2012 20:07
wygląda baaaardzo pysznie :)
Amellia 28.05.2012 09:09
mniam
Kuchareczka2 21.05.2012 19:54
pyszna
tomek18 11.05.2012 08:20
pycha
Anna133 28.04.2012 17:48
Robie podobne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak