Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zurek slaski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zakwas na żurek
kiełbasa
KOSC WEDZONA
cebula
czosnek
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: Zurek slaski

kielbase przysmazamy delikatnie
kosc wedzona gotujemy w malej ilosci wody dodajemy przyprawy troche soli
ziemniaki obieramy kroimy na male kosteczki dodajemy do bulionu
gdy ziemniaki sa miekkie dodajemy kielbaske przysmazona cebule i zalewamy zakwasem
calosc przysmazamy
ja dodaje jeszcze na koniec poszatkowany czosnek i swieze ziola smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eeee 26.05.2012 11:56
zakwas na żurek, 0.5 ml kielbasa, 2 kawałki długie KOSC WEDZONA, 1 sztuka cebula, 2 sztuki czosnek, 3 ząbki ziemniaki 10 sztuk
Katarzyna87 26.04.2012 23:09
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak