Sposób przygotowania

Oliwki i kapary drobniutko posiekać.
Fileciki anchois posiekać i rozetrzeć.
Na patelni z oliwą podsmażyć posiekany czosnek, dodać pastę anchois i mieszać, aż się rozpłyną.
Dodać nieco chili, kapary i oliwki.
Dusić kilka chwil, stale mieszając, a następnie wlać pomidory z puszki.
Pozostawić na ogniu, aż pomidory się rozpadną, a większość soku z pomidorów odparuje.
Doprawić sos solą morską, pieprzem oraz cukrem.

Podawać do makaronu spaghetti.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    super, mój jutrzejszy obiad :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    świetny sos
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Zawsze intrygowała mnie nazwa tego przepisu. Czy ma on coś wspólnego z pierwszą częścią wyrazu?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajne
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>MARLENA</b> Podobno sos powstał właśnie w związku z ciężką i czasochłonną pracą "puttane" - miał być szybki, pożywny, w miarę tani, no i nieskomplikowany ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !