Sposób przygotowania

Z żółtek, mąki, cukru(5łyż.), proszku i margaryny zarobić ciasto o konsystencji kruszonek, podzielić na 3 części. Jedną odłożyć, drugą wymieszać z kakao, a trzecią rozłożyć na blaszce. Na tą część na blaszce rozłożyć osączone wiśnie, wyłożyć na część ciasta z kakao i podpiec ok 20 minut. Po tym czasie ubić pianę z białek dodając 1,5 szkl cukru, wyłożyć na ciasto i posypać odłożoną częścia ciasta. Piec kolejne 15 - 20 min.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre do kawki...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Damian10

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    K&J

    zrobimy dzis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !