Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3,5 szkl.
margaryna kostka 1 szt.
jajko 8 szt.
cukier 5łyżek +1,5 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiśnie bez pestek 1 duży słoik
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon

Z żółtek, mąki, cukru(5łyż.), proszku i margaryny zarobić ciasto o konsystencji kruszonek, podzielić na 3 części. Jedną odłożyć, drugą wymieszać z kakao, a trzecią rozłożyć na blaszce. Na tą część na blaszce rozłożyć osączone wiśnie, wyłożyć na część ciasta z kakao i podpiec ok 20 minut. Po tym czasie ubić pianę z białek dodając 1,5 szkl cukru, wyłożyć na ciasto i posypać odłożoną częścia ciasta. Piec kolejne 15 - 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 29.03.2013 00:26
dobre ciasto
Małgorzata106 04.08.2012 18:22
super
K&J 04.08.2012 11:30
zrobimy dzis
Damian10 24.05.2012 14:08
dobre
ziutula
ziutula 27.04.2012 08:27
dobre do kawki...
1j1o1l1a1 26.04.2012 22:55
apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak