Sposób przygotowania

mam dwa sposoby na zrobienie ozdób z czekolady:
1. Wiórki: czekoladę obieramy obieraczką do warzyw ( lub tarkujemy na tarce warzywnej) i tak powstaną nam wiórki
2, wzorki: czekolade rozpuszczamy w rondelku jak będzie ciepła a nie gorąca to przelewamy ja do woreczka gdzie na końcówce wycinamy maluteńki otworek i wyciskając czekoladę formujemy wzorki jakie tylko chcemy. Wzorki wylewamy na papier do pieczenia poniewaz łatwiej odchodza i zostawiamy do ostygniecia i zastygnięcia, potem delikatnie je odkrawamy i dekorujemy ciasta torty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a zdjęcia nie ma?
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    nie zdazyłam zrobic bo mam male dzieci ktore uwielbiaja czekolade
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniamm;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ja tez uwielbiam czekolade i nie wytrzymałyby zabyt dlugo u mnie tez
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !