Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarte babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 350 gram
miód prawdziwy 100 gram
masło 200 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: tarte babeczki

Do głębokiej miski wsypujemy mąkę i sól ( szcypta). Masło wyjmujemy tak z 30 minut do godziny wcześniej żeby nam zmiękło. Gdy masło będzie miękkie dodajemy je do mąki i wlewamy miód. Starannie lecz z energią łączymy wszstkie składniki. Gdy wyrobimy ciasto schładzamy je i tarkujemy na wiórki , Powstałe wiórki wkładamy do foremek od babeczek i dociskamy ścianek. pieczemy na rumiano w 180 stopniach. na upieczone babeczki wykładamy owoce i bitą śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 27.07.2012 22:21
pyszne babeczki :)
Beatris 14.05.2012 10:02
Wyglądają na bardzo chrupkie. Lubię takie.
Dorian 13.05.2012 11:37
pycha
Betka 10.05.2012 21:10
super;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak