Sposób przygotowania

Do głębokiej miski wsypujemy mąkę i sól ( szcypta). Masło wyjmujemy tak z 30 minut do godziny wcześniej żeby nam zmiękło. Gdy masło będzie miękkie dodajemy je do mąki i wlewamy miód. Starannie lecz z energią łączymy wszstkie składniki. Gdy wyrobimy ciasto schładzamy je i tarkujemy na wiórki , Powstałe wiórki wkładamy do foremek od babeczek i dociskamy ścianek. pieczemy na rumiano w 180 stopniach. na upieczone babeczki wykładamy owoce i bitą śmietanę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    super;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Wyglądają na bardzo chrupkie. Lubię takie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszne babeczki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !