Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY Z WIŚNIAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
drożdże 1/2 kostki
jajko 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
mleko 300 ml
olej do smażenia 1 szklanka
cukier 1 łyżka
wiśnie bez pestek 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY Z WIŚNIAMI

Kroki postępowania

1
Rozkruszone drożdże mieszam z cukrem, zalewam ciepłym mlekiem. Następnie wbijam jajko i wsypuję mąkę. Całość dokładnie mieszam i odstawiam na godzinę w ciepłe miejsce, aby ciasto wyrosło.
Krok 1 - RACUCHY Z WIŚNIAMI foto
2
Racuchy smażę na oleju z obydwu stron.
Krok 2 - RACUCHY Z WIŚNIAMI foto
3
Na ciepłe racuchy nakładam kilka odsączonych z zalewy wiśni.
Krok 3 - RACUCHY Z WIŚNIAMI foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 20.07.2012 09:22
ale smakołyki
Jodaj 10.07.2012 22:24
pyszne :) z wiśniami jeszcze nie jadłam :)
gosia561 14.06.2012 12:21
smaczny dodatek
Ela15 10.05.2012 18:46
lubię racuchy, a te na pewno są wyśmienite
Izabela28 07.05.2012 13:53
smaczne:)
kuklik 04.05.2012 15:41
o każdej porze dnia
Renia1 30.04.2012 16:26
kazdy by sie skusil
ben-ka 30.04.2012 14:40
muszą być pyszne.
Ewelina47 29.04.2012 21:05
jeszcze nie robiłam z wiśniami
RenataZ-et 29.04.2012 20:22
super pomysł na racuchy
kate.500 29.04.2012 01:22
pycha
Aga20 26.04.2012 20:04
uwielbiam racuchy!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak