Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROŻKI Z BAKŁAŻANEM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
oliwa 2 łyzki
ciasto francuskie 1 opakowanie
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROŻKI Z BAKŁAŻANEM

Kroki postępowania

1
Bakłażana pokroić w kostkę podsmażyć na rozgrzanym oleju, doprawić do smaku solą. Ciasto francuskie rozwałkować, pokroić na kwadraty o długości boku 5 cm.
Krok 1 - PIEROŻKI Z BAKŁAŻANEM foto
2
Na każdym kwadracie nałożyć 1 łyżeczkę farszu, po czym zlepić brzegi.
Krok 2 - PIEROŻKI Z BAKŁAŻANEM foto
3
Pierożki piec w piekarniku nagrzanym do 200C aż się zrumienią.
Krok 3 - PIEROŻKI Z BAKŁAŻANEM foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.08.2012 19:04
bardzo fajne
Motorek 20.07.2012 12:45
fajne
Dorota59 04.07.2012 22:40
ciekawe
Wafelek2601 28.06.2012 12:55
Super pomysł
gosia561 14.06.2012 12:22
świetne
Izabela28 07.05.2012 13:51
fajny przepis:)
kuklik 04.05.2012 15:43
interesujące
kate.500 01.05.2012 08:29
smaczniutkie
Renia1 30.04.2012 16:25
super wygladaja
IZABELA29 30.04.2012 11:31
coś innego
ben-ka 29.04.2012 23:27
mnie też się podoba:}
barbara11561 29.04.2012 20:36
świetne:)
RenataZ-et 27.04.2012 21:29
ale super!
suzana 26.04.2012 19:09
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak