Sposób przygotowania

Drożdże rozetrzeć ze śmietaną , margarynę rozpuścić , jaja ubić z cukrem dodać drożdże ze śmietaną , ubite jaja , mleko tłuszcz. i mąkę Dobrze wyrobić i do lodówki na ok 12 godzin.Mak zalać gorącą wodą i zostawić na noc i zemleć 2-krotnie przez maszynkę. Margarynę rozpuścić , żółtka ubić z częścią cukru , miód zagotować i zaparzyć nim białka ubite z resztą cukru. Wszystkie składniki masy razem wymieszać.Ciasto podzielić na 4 części Każdą z nich rozwałkować , posmarować masą makową , zwinąć jak roladę i zawinąć Tak przygotowane makowce pozostawić do wyrośnięcia , a następnie piec ok. 40minut w temp. 180.C. Wystudzić i polukrować

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękny:)
  • 8
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    mnam mniam mniam mniamm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !