Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA CIELĘCA Z NADZIENIEM Z BUŁKI TARTEJ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
masło 3 łyżki
jajko 1 szt
białko 2 szt
cukier 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 i 1/2 łyżki
pietruszka zielona 1 łyżka
olej 2 łyżeczki
cielęcina bez kości 600 z udźca

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA CIELĘCA Z NADZIENIEM Z BUŁKI TARTEJ

Mięso opłukać, wyżyłować, rozbić, uformować prostokąt, posolić. Masło utrzeć, dodać żółtka,sól, cukier, utrzeć, dodać posiekaną zieloną pietruszkę, ubitą pianę, bułkę tarta, lekko wymieszać. Nadzienie wyłożyć na dłuższym boku prostokąta, zwinąć, związać nitką, zawinąć w posmarowana folię, przełożyć na blachę do pieczenia i piec w dobrze nagrzanym piekarniku, skrapiając wodą. Po upieczeniu zdjąć folię, nitkę i pokroić w plastry. Podawać na gorąco z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 01.05.2012 09:25
fajny przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak