Sposób przygotowania

Posiekać cebulę i wrzucić na rozgrzany olej.
Przesmażyć, ciągle mieszając, aż cebula będzie szklista.
Dodać utarty imbir, sok z limonki, troszkę startej skórki oraz wyciśnięty czosnek - szybko przesmażyć i dolać mleczko kokosowe.
Kiedy sos sie zredukuje dodać masło orzechowe i mieszać, aż się rozpuści.
Dodać drobniutko posiekane chili oraz miód.
Gotować kilka minut, stale mieszając, po czym przelać do salaterki.

Podawać do szaszłyków, kurczaka, krewetek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !