Sposób przygotowania

Porcje rosołową myjemy i dajemy do garnka,zalewamy wodą,gdy zewrze zbieramy szumowinę i dodajemy marchewkę(pokrojona w kosteczę) pietruszke(tak samo w kosteczke),można dać troszkę seleru,lubczyk,miete,ziele ang,liście laurowe,solimy i dajemy troszkę kucharka. Gotujemy na małym ogniu,gdy miesko się podgotuje obieramy ziemniaki i kroimy w grubszka kostke i dodajmy do zaupy. Gdy ziemniaki beda juz miekkły myjemy kalafiora odcinamy co nie potrzebne,drobimy na cząstki i dodajemy do zupki. Na sam koniec,wyciagamy mięso i miete i lubczyk i dodajemy 1 śmietanę 18% rozfurtaną z zupka. Chwile gotujemy i dodajemy posiekany koperek!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kbj31

    Uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też lubię takie zupki...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    PYCHOTKA! Uwielbiam takie zupki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm z kalafiorem
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    przepyszna zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !