Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i kaszą gryczaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
ryż 60 dkg
kasza gryczana 30 dkg
sól do smaku
cebula 1 szt
smalec 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i kaszą gryczaną

Liście kapusty zaparzyć. Ryż i kaszę gryczaną również zaparzyć. Cebulę pokroić w kostkę, usmażyć na smalcu lub oleju. Ryż i kaszę wymieszać z cebulką, nakładać na liście i zwinąć gołąbki. Piec w temp. 180 stopni około 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 30.07.2012 16:41
ciekawe
ewelina/bunia 17.06.2012 19:51
pycha
ewka1978 11.05.2012 16:53
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak