Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Farsz: Mięso mielone podsmażam na patelni na łyżeczce oliwy z posiekaną cebulą i czosnkiem. Kostkę rosołową rozpuszczam w pół szklanki gorącej wody i dodaje do składników znajdujących się na patelni. Doprawiam całość do smaku i dodaje przecier pomidorowy - około 2-3 łyżki. Duszę całość pod przykryciem około 10-15 minut. Sos beszamel: Na patelni rozpuszczam łyżkę masła i dodaje łyżkę mąki. Gdy masło się dokłądnie połączy z mąką - wlewam szklankę mleka, dodaje sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową i mieszam dokładnie. Sos wlewam do wysmarowanego tłuszczem żaroodpornego naczynia. Makaron cannelloni (surowy - bez wcześniejszego gotowania) napełniam ciepłym ale nie gorącym! farszem mięsnym.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    cudo
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię, a dawno nie robiłam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    pyszne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !