Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone w piórkach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone z łopatki 0,5 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 1 szt
cebula 1 duża
sól
pieprz
olej do smażenia
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: mielone w piórkach

Kroki postępowania

1
do mielonego dodac jajko, bułkę tartą i przyprawy, wyrobić na jednolitą masę-uformować małe kuleczki. Cebulę obrać i oddzielić warstwy
Krok 1 - mielone w piórkach foto
2
każdy płatek cebuli przekroić na 4 części. Na wykałaczkę nabijamy kawałek cebuli następnie kuleczkę mielonego i zakańczamy cebulą
Krok 2 - mielone w piórkach foto
3
smażymy na oleju na złoty kolor.
Krok 3 - mielone w piórkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 03.08.2012 14:35
wyśmienite połączenie
ewelina/bunia 02.08.2012 21:33
super
Magula 11.07.2012 08:08
bardzo ciekawy pomysł
Ewelina38 10.07.2012 22:58
wyśmienite jedzonko
traktorek 03.05.2012 13:01
świetne
kuklik 27.04.2012 08:20
pomysł na duże 6
Misiabe 26.04.2012 19:48
Fajny pomysł!!
ziutula
ziutula 26.04.2012 15:17
pomysłowa wersja na mielone... i na grilla też...
EWI 26.04.2012 09:54
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak