Sposób przygotowania

Kotlety rozbić tłuczkiem, ale niezbyt cienko. Oprószyć lekko solą i dość mocno świeżo mielonym pieprzem, odstawić na 30 min.

Kapustę grubo posiekać, włożyć do garnka, wlać 1/2 szkl. wody, dodać 1/2 łyżeczki cukru, lubczyk i dusić 3-5 min. - ma być ugotowana, ale chrupka. Doprawić ją solą, octem jabłkowym i ew. jeszcze cukrem, dodać 3/4 posiekanego koperku (reszta do ziemniaków). Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na patelni, posypać 1 czubatą łyżeczką mąki i zasmażkę rozprowadzić niewielką ilością wody spod kapusty, przelać całość do garnka, zagotować.

Ziemniaki oczyścić, ugotować w osolonym wrzątku.

Kotlety panierować kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto-brązowo na rozgrzanym oleju.

Podawać usmażone kotlety z dodatkiem ziemniaków z wody posypanych obficie koperkiem i duszoną kapustą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    to jest obiadek,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    smaczne
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie i ten mój ulubiony koperek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam mniam taki obiadek:)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Tradycja ponad wszystko.Co jakiś czas trzeba zjeść taki obiad,bo i nowości i wynalazki z czasem spowszednieją.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    Ewa, całkowicie się z Tobą zgadzam :-)
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    to jest ansze pyszne polskie danie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    xxmarzaxx

    pyszny i standardowy obiadek
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mniam!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mniam!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !