Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1 szt.
oliwa 2 łyż.
pomidor 1 szt.
czosnek 2 ząbki
bazylia 1 garść
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta

Kroki postępowania

1
Bagietkę kroję w skośne kromki, skrapiam obficie oliwą i kładę na rozgrzaną patelnię i robię złociste grzanki. Następnie grzanki nacieram obranym i przekrojonym na pół ząbkiem czosnku.
Krok 1 - Bruschetta foto
2
Pomidora sparzam, obieram ze skórki i kroję w kostkę, Do pokrojonych pomidorów dodaję jeden przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i posiekane listki świeżej bazylii. Skrapiam całość oliwą, doprawiam do smaku solą i pieprzem, a potem dokładnie mieszam.
Krok 2 - Bruschetta foto
3
Na grzanki nakładam pomidorową sałatkę i od razu podaję.
Krok 3 - Bruschetta foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 16.06.2013 22:26
proste i dobre
halina55 26.04.2012 12:22
Mmmm..Pycha
EWI 26.04.2012 09:55
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak