Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki kruche z winogronem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 g
mąka pszenna 1,5 szkl.
cukier 1/3 szkl.
cukier waniliowy 1 łyżecz.
jajko 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżecz.
budyń śmietankowy 1 szt.
mleko 2 szkl.
cukier 2 łyż.
winogrona 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki kruche z winogronem

Winogrona myję, osuszam. Ciasto na babeczki: Mąkę przesiewam, łączę z cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia. Do miski wsypuję mąkę, dodaję margarynę i jajko. Wszystko dokładnie mieszam. Zagniatam ciasto, zawijam w folię spożywczą i odkładam na 30 minut do lodówki. Foremki do babeczek smaruję margaryną lub masłem i obsypuję mąką. Schłodzone ciasto wałkuję cienko i wylepiam nim foremki. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę około 15 minut w 200*C. Przed wyjęciem z foremek babeczki lekko studzę. W tym czasię robię nadzienie: Gotuję budyń na mleku z cukrem zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudzone babeczki nadziewam ostudzonym budyniem śmietankowym,, dekoruję połowkami winogron i podaję.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 06.10.2012 22:44
Na taki widoczek to aż ślinka cieknie
daria2911 27.04.2012 18:14
uwielbiam
parysek10 26.04.2012 14:11
dobry deser
ben-ka 26.04.2012 14:09
ślicznie się prezentują:}
Katarzyna54 26.04.2012 09:36
pycha
EWI 26.04.2012 09:31
cudo
Aga20 26.04.2012 09:25
ale apetyczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak