Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1/2 szt
woda 2 litry
pieprz sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżeczka
kostka grzybowa 1 szt
ziele angielskie 3 szt
makaron wg uznania 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa grzybowa

Kawałek selera zetrzeć na tarce, do garnka wlać wodę, starty seler oraz przyprawy jak i kostkę grzybową, zagotować dodać grzyby suszone, doprawić do smaku solą wraz pieprzem . Wsypać makaron i gotować do miękkości makaronu. Na koniec dodać mąkę roztartą z masłem i rozprowadzić zasmażką i całość zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 26.04.2012 14:12
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak