Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczne wieżyczki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
rukola 1 garść
suszone pomidory 5 połówki
majonez 1 łyżka
sól
pieprz
serek granulowany bez śmietany 15 dag
mix sałat 1 garść duża
oliwki zielone 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczne wieżyczki

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą, obieramy. Rukolę dokładnie płuczemy, osuszamy, kroimy na małe kawałki. Dodajemy do białego sera
Krok 1 - Jajeczne wieżyczki foto
2
wraz z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Krok 2 - Jajeczne wieżyczki foto
3
Dokładamy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
Krok 3 - Jajeczne wieżyczki foto
4
Na półmisku wykładamy opłukany i osuszony mix sałat, na nim kładziemy plasterek jajka, następnie łyżkę pasty, kolejny plasterek jajka, pastę i przykrywamy kapelusikiem z jajka. Przybieramy plasterkiem zielonej oliwki. Z każdego jajka powinniśmy otrzymać 2 wieżyczki.
Krok 4 - Jajeczne wieżyczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.05.2012 22:07
tak przygotowane śniadanie szkoda zjadać :o)
BernadettaP 26.04.2012 14:25
Beatris, zapraszam serdecznie :)
Beatris 26.04.2012 13:59
Następnym razem chyba wproszę się na śniadanie.
motylwe 26.04.2012 13:51
bardzo mi się podobają-pyszne
pioge7 26.04.2012 08:14
mniam
Monika78 26.04.2012 07:42
fajnie sie twoje wiezyczki prezentuja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak