Sposób przygotowania

Korzeń pietruszki obieramy, płuczemy, kroimy w kostkę. Zalewamy wywarem drobiowo- warzywnym i gotujemy pod przykryciem aż pietruszka będzie miękka. Miksujemy dokładnie blenderem. Wlewamy mleko, zagotowujemy, dorzucamy mniej więcej 1 średni pęczek drobno posiekanej natki pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy. Zupę podajemy posypaną odrobiną natki pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    super:-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    pietruszkowej jeszcze nie jadłam - zapowiada się ciekawie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    sporo mleka w zupce, nigdy takiej nie jadłem jeszcze. W sumie chyba za rzadko jem kremy
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Mleko jest konieczne, aby nieco złagodzić smak pietruszki. Przynajmniej ja nie bardzo przepadam za kremem pietruszkowym z małą ilością nabiału, bo jest dla mnie zbyt intensywny, a z mlekiem tę zupę uwielbiam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Małgorzata71

    extrA, ZROBIĘ, akurat mam duzo w ogrodzie, no i to samo zdrowie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammm;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !